onsdag 18 augusti 2010

I brist på bättre: en enkät!

Jaja, ibland vill jag också vara med.
Så här:

1. Bäst i sommar?
Barbara Kingsolvers
The Lacuna. Läs här och här.

2. Sämst i sommar?
Hesse,
Stäppvargen. Jag tänkte att jag kanske borde, men kom inte ens halvvägs. Tjatigt, trist, gubbigt/grabbigt, gammalt. Hade ingenting alls att säga mig! (Skönt att veta.)
Humorn i det hela vad att även K och Jessica – nästan samtidigt – hade börjat läsa den, och ingen tyckte att det var nåt att ha. Strålande!

3. Vad har du helst läst på stranden?
På stranden har jag inte läst, där har jag ... badat. Men okej, jag fattar att den här frågan
vill något. Men, alltså. Stranden innebär ingen annan sorts läsning för mig än resten av världen. Jag läser samma saker där som annars. Böcker jag inte släpper ifrån mig, böcker jag bär med mig. Men finns det för tillfället ingen sån bok så läser jag inte. Då jäser jag, pratar, bygger sandslott, badar, silar sand mellan fingrarna, tittar på backsvalorna.

4. Var har du läst mest?
I husbilen. Den har befunnit sig i Skåne, i värmlandsskogarna, i Gästrikland, längs vägarna. Men läst har jag, när kvällarna och nätterna och orken räckt till.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?
Som vanligt har jag misslyckats med att få tummen ur med
De välvilliga. Den står i hyllan blank och tjock och röd, men jag kommer mig bara inte för. Trots eget intresse och stor hauss av A. Nå. Den ska ingenstans. Det kommer väl.

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!
Ny? Som i nyutgiven? Knappast. Kingsolver rätt så ny i och för sig, men inte pinfärsk. I övrigt Isherwood, Kingsolver igen (
The Poisonwood Bible helt nyligen). Dödsklockan av Kerstin Ekman för fem kronor i Sandviken, inklämd bland idel skräp (Harlequin).

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Korsade klingor, om fäktning. Jupiters öga, av Oline Stig. Mer av Jasper Fforde som jag nyss upptäckt. Mer ungdomsböcker.

(enkät från Bokhora)

1 kommentar:

  1. Long live ungdomsböcker! Jag vill läsa Apelsinflickan av Lena Kallenberg och upptäcka att den är lika bra som den var då.
    Jag vill ha dina bästa ungdomsboktips!

    SvaraRadera