tisdag 4 januari 2011

Städa i röran

Går igenom min mailbox och rensar den. Sedan 2005 har den tagit emot mail, men jag tror knappt att jag slängt ett enda. Nu, så!
Och det är märkligt att se livet på det sättet. Så mycket jag gjort parallellt! Så tydligt det framträder i massan av mail (över 3000 innan jag började, nu nere på 1700):

Fantasin startas och växer och lever. Nya nummer trycks, offerter tas in, releasefester ordnas, vi deltar på bokmässor. Då och då tjatar eller skäller vi på varandra per mail. Skickar nattliga uppskruvade mail med idéer om nya nummer eller VÄRLDSHERRAVÄLDE.
Jag, J, K och S håller (i olika konstellationer) skrivarkurser, workshops, distanskurser, skrivarläger, föreläsningar.
Jag skriver B-uppsats i Littvet (om Per Gunnar Evanders I min ungdom speglade jag mig ofta samt mediedebatten i svallvågorna efter den), kommer in på BHS, skriver först B-uppsats och sen magister.
Läsecirklar startas.
Romanen blir antagen, de första omslagsförslagen kommer, debutanttext till Svensk Bokhandel ska skrivas, jag får en redaktör.
Och dessutom: jag reser, vänner reser, får barn, vill ses, skickar protestlistor för namnunderskrifter, får ett och annat kedjebrev (som jag av princip aldrig skickar vidare) ... Jag fastnar för bollywood, blir medlem i diverse forum, börjar köpa filmer från Nehaflix.

I skrivande stund har jag rensat mig fram till april 2008. Fantasinkvartetten har bokat en vecka i gult korsvirkeshus på Bornholm, jag planerar Stockholmsresa för att luncha med förlagsfolket + gå igenom manus med redaktören.

3 kommentarer:

 1. Intressant att du skriver uppsats om Per Gunnar Evander! Kan du berätta mer om detta?
  Mvh, Evelina

  SvaraRadera
 2. Jag skrev B-uppsaats i Littvet om hans bok "I min ungdom speglade jag mig ofta", eller framförallt om debatten som följde på att DN publicerade en text av hans dotter med rubriken (som jag minns) "Pappa ljuger om min döda syster". Det handlade om gränsen mellan fiktion och verklighet, om vad man enligt media och debatt tillåts göra och skriva. Det var ett tag sen, jag minns inte riktigt var jag landade, men tror att jag sökte föra i bevis att det här blandandet av privat och litterärt och de glidande gränserna var en del av Evanders litterära projekt, s a s.

  SvaraRadera
 3. Hej igen!
  Det skulle vara intressant att läsa din uppsats.
  Evander är en mycket intressant djup författare.

  Hälsn.
  Evelina

  SvaraRadera