lördag 5 juni 2010

Schreiben

Jag vill skriva.
Jag vet att jag skrivit här tidigare om hur olika besattheter brukar existera var och en för sig, och blockera varandra. Bollywood och skrivandet, tex. I det här fallet då piratlitteraturen och skrivandet.
Men icke!
Nu tror jag att det hänger samman med att jag varit ifrån min text ett tag, skickat den ifrån mig innan vi for till Berlin. A håller på och läser, men det går förfärligt långsamt. Andra läser också. Av K har jag som sagt fått respons. Och nu väntar jag bara på storresponsen, så att jag kan få sätta mig och ta tag i det sedan.
Jag bläddrar i min anteckningsbok, skriver något litet, öppnar worddokumentet och skrollar lite, men det leder nästan aldrig till nåt gott.
Lite rädd att jag ska bli överväldigad av Allt Som Behöver Skrivas/Redigeras/Fixas sen, så att den här LUSTEN avtar. Jag vill vara i den! Jag vill sitta i vårt nyfixade vackra sovrum vid mitt skrivbord, jag vill välja vilka bilder jag ska nåla upp på väggen framför mig. Jag vill ställa datorn tillrätta, slänga en blick på solljuset utanför, ännu en gång komma ihåg Jessicas sms:

Trams. Solen finns kvar, inspiration är flyktig. Öppna ett fönster.

... och sedan få lov att dyka in i texten. Jag har några idéer om vad som behöver göras, och jag vet att de kommer att bli fler när alla läsarna är klara.
Jag vill ha en skrivande sommar. Jag vill gå hela gewagen, jag vill närma mig en avslutning, jag vill göra det här manuset färdigt. Färdigare, redo. Det är bara jag som kan göra det, det är upp till mig [en anglicism enligt min farfar, men hur gammal? När började den upplevas som svenska? Gör den inte det?] och bara mig.
Vidare rapporter lär följa i ämnet.

1 kommentar:

  1. Jag vill också skriva. Jag har kommit en liten liten bit på väg men nu har jag inte rört mitt manus på säkert sex veckor. Just nu stoppar värken mig, men för de övriga fem och en halv veckorna har jag absolut ingen ursäkt. Det här är den längsta skrivsvackan jag har hamnat i. Måste se till att gräva mig upp och ut och det fort....

    SvaraRadera