söndag 14 mars 2010

Doing the omoralisk - - -

Det var nåt musikjippo på teve igår, va? Jag och A. drack vin i köket och spotifyade gamla nittitalslåtar. Exempelvis denna, och den här ... (Den senare, Coronas The Rhythm of the Night, är för övrigt sountrack till och betydande del av den STRÅLANDE avslutningen på Claire Denis film Beau travail (1999). Oväntat, minst sagt.)
Roligast var när jag ställde frågan "Vad gör Mike Oldfield idag, egentligen?" Och A. lät Spotify svara: han gör ständigt nya, eller "nya" versioner av Tubular Bells. Låten han helt enkelt inte kan komma över. Originalet är från 1971.
Jeeeez!

Nå.
Här är en uppmuntrande uppvisning för er som vill ha musikunderhållning som alternativ till det där tevespektaklet.


Om Shanti Om från filmen Karz (1980). Komplett med briljant scenografi, snygga bakgrundsdansare, halvtaskig koreografi (jag tror aldrig att Rishi Kapoor var så vidare värst som dansare). Den är apalång, men ni får väl skumma er igenom den, ni otåliga typer. Hoppa till ca 1.20 för mer action.
2 kommentarer:

  1. kul! Vi lyssnade på en gammal progsamling med bl a Sillstryparn, vet fortf inte hur vinnarlåten låter, tänk om den är bra

    SvaraRadera
  2. Axel var så viktig för mig, vred livet skulle man man kunna säga, inte det minsta rädd för att ifrågasätta! Han är ganska svår att kmma i kontakt med, så det blir genom dig, men jefvla va kul (tempus)det blir när ni kommer hit, under lönnen

    SvaraRadera