fredag 28 augusti 2009

Udda biblioteksfynd, del 1 och 2

Min mor (bibliotekarie) hittade en gång en platt och torkad cocosboll mellan sidorna i en bok på ungdomsavdelningen. Det är nog det mest extrema jag hört talas om i mat-bland-böcker-väg. Själv har jag på kort tid gjort två fynd i Floda:


halvätet ballerina på ungdomsavdelningen

och

russinpaket på skönlitteraturavdelningen.

4 kommentarer:

 1. Ultra-Magnus Torstensson berättar ju gärna om den bibliotekarie som klagade på att låntagarna använde salt sill som bokmärke.
  Men därför antar jag att du också hört det.

  U.J.

  SvaraRadera
 2. Haha, nej det hörde jag honom faktiskt aldrig säga! Det kanske man bara fick om man valde "hans" kollegium? Underbart! Var finns den kompletta listan/facebookgruppen/bloggen för Udda saker funna i biblioteksböcker??? :-)

  SvaraRadera
 3. Själv befattade jag mig inte med kollegium 1 mer än nödvändigt. Fast det hade egentligen inte med Ultra-Magnus att göra utan med deras taffliga hantering av det i mina ögon oerhört spännande ämnet litteratursociologi.

  Jag tror han brukade säga det när han visade runt på biblioteksmuseet. (Ungefär i samma veva som han gick igenom regler av typen "Om en smittsam sjukdom utbryter i hemmet - slå in boken och återlämna den skyndsamt".)

  Själv finns jag inte på fejsbock men det vore onekligen intressant. Den som lyckas hitta en sådan blogg får gärna tala om det.

  U.J.

  SvaraRadera
 4. De konstigaste jag hittat i en bok i år är en spelkupong (söndagsbingo från Svenska spel). I sig inget konstigt med det kanske. Annat än att kupongen hade inlämningsdatum 2003 och att boken är tryckt 2007. Jag lånade den i början av 2010 och eftersom den vunnit augustpris antar jag att den varit jämförelsevis framgångsrik.

  SvaraRadera