måndag 9 januari 2012

Tjugohundraelva, tjugohundratolv

Först gnäll: glad att julen är över så att jag slipper alla granar och adventskalendrar och stjärnor och tomtar i bloggar jag läser. Nej, inte så förtjust i julen som högtid. Men skapar mina egna traditioner och gillar dem.
Detta om detta.

Jag tänkte att jag skulle försöka säga nåt om året som gått.
Hum?
Det allt överskuggande då att jag fött barn, på plats nummer två att roman nummer två kom ut.

Men om vi tar det i ordning?

Januari
Mot ljuset gick till tryck. Arbetet över, texten färdig. Att släppa är svårt och läskigt men också väldigt väldigt skönt.

Februari
Jag och A och bäbis i magen åkte till Rotterdam på filmfestival, Pangpangbröder hade världspremiär och det var fint, roligt, kallt, god mat, spännande stad att vara i. Själva pangpangbröderna var också med, även det mycket roligt.

Mars
Mot ljuset kom ut. Häftigt läskigt roligt.
Elizabeth Taylor dog dagen innan recensionsdagen, vilket mystiskt nog ledde till att DN bara påade att de skulle recensera romanen, men aldrig gjorde det. Synd.

Jag och A byggde en bokhylla.

April
Jag gjorde första författarframträdandet, på Lerums bibliotek förstås. Jättetjock.

Maj
Jobbade halva månaden, var tjock och rätt trött och gick sen hem och väntade. Stödstrumpor var ett nytt inslag i min vardag.
Bäbisens utsatta datum var 31 maj, men så blev det inte.

Juni
Ännu tjockare och tröttare.
Lyssnade på Maja/föredetta LeBombe/Just like a boy på Linnéstadens bibliotek: om transprocessen. Därefter spelning.
Därefter gick jag och A hem, uppför alla trapporna vid Oscar Fredrikskyrkan och på natten satte värkarna igång. 55 timmar senare födde jag en son, som visade sig väga något mer än de tippade 3,6 kilona: nämligen 5,2. FEMTUSENETTHUNDRAÅTTIO gram. Japp, 5180. Puh.

Juli
Bäbisbubbla. Vi var i skåne, bodde i husbilen med bäbisen. Hälsade på släkt och vänner.

Augusti
Bäbisbubbla. Jag minns ingenting men hade det säkert fint ...

September
Bokmässan, jag stack ut näsan ur bubblan och andades in lite litteratur och värld och verklighet och jag såg att det var gott.

Vi åkte och hälsade på pappa i Dalarna. Höstväder.

Oktober
Jag och Jessica hade gemensam releasefest för våra romaner. En höjdarkväll på Café Hängmattan, med uppläsningar, prat, quiz medmera.

November
Det fanns åter en text? Ja! Återuppväckt, åter(upp)funnen. Läskigt.

December
Skickade jag och Jessica texter till varandra igen. Och satt ett dygn i hennes arbetslokal i Gamlestan och pratade och pratade och pratade. Det finns något! Det lever.


Mot ljuset kom i pocket!

Det blev jul.

Ungefär såhär, alltså:


(Vet inte var denna ypperliga bild kommer ifrån, den dök upp på twitter tror jag. Om jag kränker nåns upphovsrätt/ego/etc så ber jag om ursäkt. Hör av dig! Du ska ha en eloge för denna parafras!)

1 kommentar:

  1. Man får gratulera till ett produktivt år och till att julen börjar dra förbi (även om jag tycker att den är trevlig även om jag mer och mer tycker att julafton kan gå fort förbi).
    I luck-intervjun säger du att du firar presentfri jul vilket verkar mycket trevligt. Hur genomdriver man något sådant?

    U.J.

    SvaraRadera