tisdag 11 februari 2014

Detta med att läsa böcker

Läsa böcker, det brukade väl vara en bra grej? Roligt, medryckande, viktigt, intressant, långsamt, fördjupande? Etc.?

Nu: nada, niente, nichts.
Inte läst en bok på ... jo. Det har jag ju. Jag har läst Dick Harrisons "Stora döden".

Men SKÖNLITTERATUR.
Lässvacka kallas det visst. Och egentligen både vill jag ju, och har tid, bitvis. Men vad ska jag läsa? Tipsa, snälla, ni läsare som faktiskt hittar hit.
Jag säger som de svåraste besökarna på bibblan: "Kan du inte bara rekommendera en riktigt bra bok?"

6 kommentarer:

 1. Alltid om jag bara får välja 1 bok så säger jag Jeffrey Eugenides "Middlesex".
  Dels pga trans-tema, men oxå pga släktkrönika/immigrations-tema och mäktig, tjock känsla.

  SvaraRadera
 2. Åh, ja, den har jag ju faktiskt inte läst, men tittat på många gånger. Tack! <3

  SvaraRadera
 3. Tja, jag ska väl som vanligt tjata om Turtschaninoff antar jag. Om inte annat borde du kunna gilla Anaché. Nedtonad fantasy-action, friskt och äventyrligt vardagsliv, kvinnoblivande i ett patriarkalt samhälle, ett stänk queer.
  Efter att ha läst den lyssnade jag på ”vargbröder” som ljudbok och upptäckte att de har en del gemensamt, främst eftersom författarna gjort liknande research av nomader förmodar jag. Jag håller hursomhelst Anaché snäppet högre.

  Novik har jag kanske tjatat färdigt om.

  Har du läst Knut Hamsun? Jag lutar åt att det är en gubbe värd att upptäcka. ”Svält” kom 11 år efter ”Röda rummet” och när man läser den känns det som åtminstone hundra. Svält-gestalten kan väl räknas till genren ”överhettade unga män” men det är skrivet med stor hetta och känns att det gjort innan det blev uttjatat.

  U.J.

  SvaraRadera
 4. Läs Capote-Frukost på Tiffanys. Sedan kan du fortsätta med Harper Lee - Dödssynden. Truman och Haper var polare som barn. Truman antas ha fungerat som modell för Dill i boken.
  Titta gärna in på Första året i Hjo.

  SvaraRadera
 5. stoner av john williams. fantastiskt bra roman! (håller för övrigt med om middlesex, dödssynden och givetvis hamsun.)

  SvaraRadera
 6. Elin! Hej. Har just läst ut Sula av Toni Morrison, och om du inte redan läst den?, så läs. Så fantastisk. Hur en plats och en människa och flera männsikor porträtteras. Nu ska jag fortsätta med mer av henne. Kram, från Sara (Hallström)

  SvaraRadera