tisdag 27 september 2016

Den tiden på året

Hej stackars lilla bortglömda blogg. Och eventuella läsare!

Det är ju den tiden på året igen: tiden då skiftet från sommar till höst sker i och med Bokmässan. I år hade jag ett mycket lugnt program, åtminstone vad det gällde eget deltagande. Pratade med Jessica på lördagen på Biblioteks- och berättarscenen om vårt Bläckäktenskap – som för övrigt annonserades i Vi Läser i våras, under rubriken ”Vi har hört …”:I övrigt gled jag omkring och var på oförskämt bra humör och lyssnade på olika seminarier. Meg Rosoff, Herta Müller, Kristian Lundberg, Nina Björk och Göran Greider, Hans Ruin och Henrik Berggren, Ove Sernhede, Anna Larsdotter (om boken ”Kvinnor i strid”).
Summa summarum mycket bra.

Det dracks bubbel. Jag var på middag både med min agentur och med förlaget. Pratade och pratade och pratade. Fick testpitcha kommande romanen några gånger för olika människor. Fortfarande lite svettigt, men det ska nog ge sig!

Sen är mässan över, som varje år. Och en sorts post-bokmässe-blues kommer och sveper in en i en blöt yllefilt, innan man hittar tillbaka till sin egen verklighet. Tur då att jag har ett jobb som liksom rycker en tillbaka: förbereda bokprat, göra affischer, arrangera fotograferingar, planera projektansökningar, läsa och köpa ungdomsböcker … Och det är bara tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar